Seroja - Ismail, Fathiyah; Harun, Nur Syikri; Lukman, Najah (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Mesti ramai yang pernah atau selalu mendengar lagu Seroja dendangan Seniman Dato'Jamal Abdillah. Setiap kali lagu ini berkumandang di udara, pasti saya akan kuatkan suara radio. Minat sungguh. Saya rasa tak silap kalau saya katakan bahawa lagu ini, seingat-ingat kita semua, Dato' Jamal Abdillahlah penyanyinya. Tetapi rupa-rupanya, selepas saya membuat beberapa pencarian dan pembacaan, lagu indah ini berasal dari tanah seberang, Indonesia.