Teknologi pencetakan: proses pracetak - Abdul Rani, Mohd Khairul Azahari; Ramli, Sharulnizam; Ali Bahar, Mohd Hafizan (Penerbit UiTM (UiTM Press), 2025)
Reka bentuk grafik ialah komunikasi visual yang menggabungkan gambar dan teks untuk membentuk idea reka letak dengan tujuan menyampaikan maklumat kepada golongan sasaran. Buku ini membincangkan bentuk reka bentuk grafik dalam bentuk cetak dan interaktif, serta peranan penting pencetakan dalam proses reka bentuk grafik. Antara aplikasi reka bentuk grafik cetak termasuk identiti korporat, penjenamaan semula, iklan cetak, risalah, kad perniagaan, majalah, poster, buku, label, dan pembungkusan.