Profesor Madya Norudin Mansor: dalam kenangan (2) - Che Mat, Azman (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Pada suatu ketika, kegiatan pelajar UiTM khasnya di luar kelas, banyak dijalankan di luar kampus. Saya masih teringat bagaimana PM Norudin juga seorang pendidik yang sangat rapat dengan para pelajar. Di pejabat beliau, saya melihat banyak projek-projek pelajar yang diselia beliau tersusun rapi. Kerap kali apabila saya sempat mengunjungi pejabat beliau, ada sahaja pelajar yang bertandang mendapatkan nasihat, berbincang dan merancang. Dua program pelajar yang saya ikuti di bawah bimbingan beliau ialah pertama, program khidmat masyarakat di Pasir Raja Dungun dan kedua, Pulau Redang, Setiu.