Ombudsman dan universiti: memahami peranan yang dimainkan oleh Ombudsman di dalam membantu dan menyelesaikan isu yang mungkin dihadapi pensyarah - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik UiTM (MITASA), 2025)
Terutamanya di universiti, pelbagai isu sering timbul antara pensyarah, pelajar, dan pihak pentadbiran. Dalam realiti yang kompleks ini, konflik, salah faham, dan isu integriti sering berlaku. Beban kerja yang tinggi, persaingan dalam penerbitan, isu kenaikan pangkat, serta cabaran hubungan interpersonal menjadikan pensyarah berdepan dengan pelbagai bentuk tekanan.