Melahirkan pengurus bumiputera profesional di UiTM - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik UiTM (MITASA), 2025)
Usia UiTM kini sudah boleh dianggap sebagai berpengalaman jauh melahirkan ramai graduan bumiputera profesional untuk keperluan industri. Sebagai universiti terbesar di Malaysia, sudah pasti tanggungjawab ini perlu dipikul dan dilaksanakan dengan baik. Kita akan mengorak langkah lebih jauh pada tahun mendatang dan tanggungjawab yang perlu dilaksana menjadi semakin mencabar dari tahun ke tahun.