Membentuk minda cemerlang di usia muda melalui pertandingan olimpiad matematik - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik UiTM (MITASA), 2025)
Penyertaan dalam pertandingan olimpiad matematik sejak di bangku sekolah rendah memberikan pelajar peluang luar biasa untuk mengembangkan potensi diri. Pertandingan olimpiad matematik merupakan sebuah program yang bersifat sangat kompetitif dan menilai keupayaan peserta melalui ujian penyelesaian masalah matematik tahap tinggi.