Wacana Tokoh: bahasa dan jati diri bangsa di konvensyen 152 peringkat kebangsaan 2025 - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik UiTM (MITASA), 2025)
UiTM merakam sejarah bermakna pada 9 Oktober 2025 apabila telah diadakan Wacana Tokoh: Bahasa dan Jati Diri Bangsa di Konvensyen 152 Peringkat Kebangsaan 2025 di Dewan Agung Tuanku Canselor, UiTM. MITASA turut tidak ketinggalan untuk menyertainya dan diwakili oleh Penolong Setiausaha, Encik Mohd Shahrudin Mohmud.