Bicara buku: menyelusuri sejarah, mengukuhkan kedaulatan - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Bahagian Korporat dan Kolaborasi (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Sempena bulan Kemerdekaan Malaysia yang ke-68, Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) UiTM Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) telah menganjurkan Program Telaah : Bicara Buku Bersama Penulis bertempat di Ruang LCE, PTAR UiTMCPP pada 3 September 2025. Program yang berlangsung pada jam 10.00 pagi turut disiarkan secara langsung melalui saluran YouTube rasmi PTAR UiTMCPP yang boleh diulang tonton di htti2s://www.youtube.com/watch? v=22gVbdnYbfo. Sesi wacana ilmiah ini menampilkan Prof. Madya Dr. Azmi Arifin, Pensyarah Kanan dari Bahagian Sejarah, Pusat Pengajian llmu Kemanusiaan, Universiti Sains Malaysia sebagai panel utama yang membicarakan buku Sejarah Malaysia : Wacana Kedau/atan Bangsa, Kenegaraan dan Kemerdekaan. Sementara itu, Dr. Muhammad 'Arif Aizat Bashir, Pensyarah Kanan, Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan, UiTM Cawangan Pulau Pinang turut memberikan dimensi menarik dalam mengemudi perbincangan ilmiah ini.