Majlis Sambutan Hari dan Bulan Akademia UiTM 2025 - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik UiTM (MITASA), 2025)
Pada 7 Oktober 2025, Majlis Sambutan Hari dan Bulan Akademia Peringkat Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah diadakan dengan jayanya di Dewan Konsert Seri Budiman. Majlis ini telah disempurnakan oleh kehadiran Naib Canselor, Prof. Datuk Ts. Dr. Shahrin Sahib@Sahibuddin. Pada majlis yang sama, turut diadakan diskusi dan forum khas yang dikendalikan moderator Profesor Dr Azman Mat Isa melibatkan tiga panel iaitu Profesor Emeritus Tan Sri Anuwar Ali, Profesor Emeritus Tan Sri Dato Dzulkifli Abd Razak dan Profesor Datuk Ts. Dr. Shahrin bin Sahib @ Sahibuddin. MITASA, Persatuan Kakitangan Akademik UiTM (UTIMAS) dan Jabatan Akademik dan Antarabangsa telah dipertanggungjawabkan untuk mengendalikan majlis berkenaan yang dihadiri lebih 200 pensyarah, ketua-ketua jabatan dan sebagainya dari seluruh UiTM.