Kunjungan hormat ke Pejabat Pengarah Pusat Asasi UiTM, UiTM Cawangan Selangor, Kampus Dengkil - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik UiTM (MITASA), 2025)
Pada 6 November 2025, MITASA telah mengadakan kunjungan hormat ke Pejabat Pengarah Pusat Asasi UiTM Cawangan Selangor, Kampus Dengkil. Pertemuan di Bilik Mesyuarat Utama, Aras 4, Pusat Asasi UiTM Kampus Dengkil itu diketuai Presiden MITASA, Encik Mohd Amirul Akhbar Mohd Zulkifli dan Prof Dr, Zulkhairi Amom, Pengarah Pusat Asasi UiTM. Perbincangan adalah berkaitan pendirian pengurusan Pusat Asasi UITM berkaitan dengan perancangan halatuju status perjawatan pensyarah Pusat Asasi yang memikul beban pemberatan pengajaran di samping cabaran memenuhi kriteria penyeliaan untuk kenaikan pangkat. Persetujuan juga diperolehi daripada Prof Pengarah Pusat Asasi bahawa beliau menyokong Kertas Kerja Cadangan Kesetaraan Penyeliaan Khas Pusat Asasi yang diusahakan dan telah diserahkan oleh MITASA kepada Naib Canselor pada 17 Julai 2025 yang lalu. Pertemuan itu juga dihadiri Penolong Setiausaha MITASA, Encik Mohd Shahrudin Mohmud dan EXCO MITASA, Puan Atifah Othman, Dr Ahmad Muhyiddin Yusof dan Encik Syazwan Syuwairi Nordin.