Kunjungan hormat kepada Timbalan Penasihat Undang-Undang UiTM - UiTM, MITASA (Kesatuan Kakitangan Akademik UiTM (MITASA), 2025)
Pada 21 Oktober 2025, barisan Exco MITASA yang baharu telah mengadakan sesi pertemuan pertama dengan Timbalan Penasihat undang-undang Universiti Teknologi MARA (UiTM), Dr. Mohd Bahrin Othman. Fokus perbincangan adalah mengenai mekanisme dan strategi penyelesaian isu-isu aduan ahli MITASA, sekaligus menekankan kepentingan perundangan dalam menjaga kebajikan kakitangan akademik. Pertemuan ini adalah langkah proaktif Majlis Tertinggi MITASA dalam mengukuhkan aspek perlindungan undang-undang untuk semua ahli.