Majlis penyerahan derma sumbangan Bank Rakyat kepada pelajar UiTM Sarawak - Hamdin, Mohamad Syafie (UiTM Sarawak, 2015)
Majlis penyerahan disempurnakan dengan penyerahan sumbangan berjumlah RM50,000 dari Bank Rakyat kepada UiTM Sarawak. Menurut YBhg. Tuan Haji Khirudin bin Haji Abg Jajol, Ketua Wilayah Sarawak (Bank Rakyat), derma sumbangan ini bertujuan untuk membantu pelajar miskin di UiTM Sarawak yang memerlukan bantuan bagi meringankan beban, sekaligus meneruskan pengajian di UiTM Sarawak dengan jayanya.