Forum keusahawanan "future entrepreneurial day" - Bibi, Zainon (UiTM Sarawak, 2015)
Pada 21 Jun 2014, bertempat di Dewan Kuliah 1, pihak MASMED telah mengadakan forum keusahawanan “Future Enterpreneurial Day” di mana ianya bertujuan untuk memberi kesedaran kepada pelajar tentang kepentingan bidang keusahawanan. Di antara objektif yang dapat dicapai adalah perkongsian kejayaan program Siswa Niaga UiTM Sarawak dan memberi kesedaran kepada pelajar bahawa bidang keusahawanan adalah satu kerjaya, bukan alternatif. Program ini menggunakan kaedah forum iaitu soalan ditanya kepada setiap penceramah berkaitan dengan usaha, kekangan atau masalah, faktor dan sebagainya bagi membantu pelajar menyelami susah senang sebagai seorang usahawan. Beberapa orang panel penceramah telah dijemput seperti Dato Wee Hong Seng, Tuan Haji Mahmud Sabli dan Puan Noor Asmah Bt Mohamed Mokhtar.