3 sekawan - Abdullah, Aleeya Batrisya; Norazmi, Nurjannah; Mohamad Saiddin, Umi Adawiyah (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2023)
Pada era globalisasi yang serba moden ini, amalan nilai murni iaitu memupuk amalan cintakan alam sekitar dalam kalangan masyarakat perlu dititikberatkan. Oleh yang demikian, kami telah merekabentuk serta menambahbaik tong sampah kitar semula yang dinamakan "3-SEKAWAN" iaitu (3 in 1 Solar Energy Creating and Witness a New). Kami menghasilkan inovasi ini dengan menaik taraf tong sampah kitar semula sedia ada kepada tong sampah kitar semula yang lebih cangggih. Tong sampah kitar semula ini diwarnakan biru, coklat, dan jingga bagi melambangkan kegunaan yang berbeza. Kegunaan tong sampah kitar semula berwarna biru adalah untuk semua kertas berwarna dan tidak berwarna seperti akhbar, majalah, buku, helaian kertas katalog, risalah, kalendar, kad, sampul surat dan kotak kadbod. Seterusnya, kegunaan tong sampah kitar semula berwarna coklat adalah untuk semua kaca berwarna dan tidak berwarna seperti botol minuman ringan, balang makanan, botol vitamin, dan botol barangan kosmetik. Selain itu, kegunaan tong sampah kitar semula berwarna jingga adalah untuk semua jenis aluminium seperti tin minuman ringan dan tin keluli seperti bekas makanan serta semua plastik berwarna dan tidak berwarna seperti beg plastik membeli belah, botol minuman, botol air mineral, bekas makanan, botol cecair pencuci dan botol vitamin.