UiTM berperanan ramai tenaga - Wee, Roselind; Lau, Ung Hua; Metom, Lilly; Abg Bohari, Dayang Faridah; Johari, Aiza; Abang, Mohamad; Ch'ng, Looi Chin; Yeo Jiin Yih, Jacinta (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah memainkan peranan yang penting dalam melahirkan tenaga kerja bagi memenuhi kehendak pasaran dalam dan luar negara semenjak 41 tahun lalu. Pro Canselor UiTM, Tan Sri Nuraizah Abdul Halim memberitahu, dalam tempoh tersebut, UiTM telah berjaya mengeluarkan ramai golongan tenaga mahir dan profesional di negara ini. Menurut beliau, ini kerana kesemua program yang ditawarkan di seluruh kampus UiTM adalah memenuhi kehendak pasaran semasa menyebabkan ia mendapat sambutan daripada para pelajar.