UiTM Sarawak juarai Divisyen Borneo - Wee, Roselind; Lau, Ung Hua; Metom, Lilly; Abg Bohari, Dayang Faridah; Johari, Aiza; Abang, Mohamad; Ch'ng, Looi Chin; Yeo Jiin Yih, Jacinta (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Piala Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia merupakan satu kejohanan yang dianjurkan oleh pihak kementerian pada setiap tahun. lanya dipecahkan kepada empat divisyen iaitu Divisyen 1, Divisyen 2, Divisyen 3 dan Divisyen Borneo. Pada musim ini UiTM Sarawak diletakkan dalam Divisyen Borneo yang disertai oleh 5 buah universiti iaitu UiTM Sarawak, UMS, UNIMAS, UPMKB dan Politeknik KK.