Kempen derma kilat untuk Gaza - Wee, Roselind; Lau, Ung Hua; Metom, Lilly; Abg Bohari, Dayang Faridah; Johari, Aiza; Abang, Mohammad; Ch'ng, Looi Chin; Yeo Jiin Yih, Jacinta (UiTM Sarawak, 2015)
Sebagai sebuah institusi pengajian tinggi yang prihatin dan penyayang, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Sarawak telah melancarkan derma kilat untuk Tabung Aman Palestin, sebagai salah satu usaha untuk membantu rakyat Gaza yang menjadi mangsa kekejaman Zionis. Pejabat Penyelidikan, Jaringan Industri dan Alumni (ICAN) UiTM Sarawak telah menjalankan kutipan Tabung Aman Palestin ini bermula dari 8 Ogos sehingga 13 Ogos 2014. Sambutan daripada pihak pengurusan atasan sehinggalah para pelajar amat menggalakkan. Malah, persatuan dalaman staf iaitu Persatuan Wanita UiTM (PEWANI) Sarawak, Kelab Kebajikan, Rekreasi & Sosial Kakitangan (KEKiTA) UiTM Sarawak dan juga Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) turut memberi sumbangan. Jumlah kutipan yang berjaya dikumpul sepanjang kempen adalah sebanyak RM5000.00.