Program pick and pack rambutan - Amir Abdullah, Ardiana Mazwa Raudah (UiTM Sarawak, 2015)
Objektif utama program ini dijalankan adalah untuk memberi peluang kepada peserta merasai sendiri pengalaman memetik buah-buahan (rambutan) di dalam dusun lebih-lebih lagi kepada kanak-kanak yang mungkin tidak pernah merasainya. Selain itu juga ia memupuk kesedaran betapa pentingnya mengekalkan kehijauan alam semulajadi untuk kepentingan masa hadapan.