Program orientasi staf baharu (pentadbiran) UiTM Sarawak - Wee, Roselind; Lau, Ung Hua; Metom, Lilly; Abg Bohari, Dayang Faridah; Johari, Aiza; Abang, Mohammad; Ch'ng, Looi Chin; Yeo Jiin Yih, Jacinta (UiTM Sarawak, 2015)
Pada 28 April 2014, telah diadakan Program Orientasi Staf Baharu (Pentadbiran) UiTM Sarawak di Kampus Mukah selama 3 hari bermula pada hari Isnin sehingga hari Rabu. Program ini adalah untuk memberi pendedahan kepada staf baru seramai 80 orang tentang UiTM Sarawak serta fungsi-fungsi yang terdapat pada setiap bahagian. Para peserta orientasi bertolak daripada UiTM Samarahan pada hari 27 April 2014 dengan menggunakan kenderaan Universiti. Perjalanan dari UiTM Samarahan ke UiTM Mukah mengambil masa selama 8 jam di mana pemandu memberhentikan bas beberapa kali untuk memberi ruang kepada peserta untuk berehat dan makan. Bas telah bertolak pada pukul 9 pagi dan tiba di UiTM Mukah pada pukul 7 malam pada hari yang sama. Selepas para peserta selesai mendaftar masuk bilik asrama, mereka dihidangkan makan malam dan seterusnya diberi ‘briefing' tentang jadual dan aturcara program sepanjang 3 hari berada di UiTM Mukah.