Lawatan ke Sibu - Anwar, Saiful (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2009)
Sepanjang lawatan tersebut, para siswa dan siswi telah didedahkan dengan perkara yang berkaitan dengan pelaksanaan pengurusan pejabat dan organisasi di pasukan tersebut. Pasukan tersebut turut mempamerkan persembahan daripada Platun Tambor dan Serunai, Tarian Perang Batalion dan pameran senjata kecil dan berat. Lawatan ke Kampung Survival telah memberi penjelasan tentang kehidupan tentera semasa beroperasi di dalam hutan tebal.