JSG @ ESKU 2024 - Abdullah, Ainnie Rahayu; Mokhtar, Marina; Husin, Nurul Izza (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2025)
Ekspo selangkah ke UiTM (ESKU) peringkat zon utara telah diadakan pada 1 & 2 Jun 2024, bertempat di Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) UiTMCPP. Staf di Jabatan Sains Gunaan telah turut serta dalam mempromosi bidang-bidang berkaitan sains gunaan serta pra sains dalam ekspo tersebut. Seawal jam 9 pagi telah terlihat ramai pengunjung khususnya para calon lepasan SPM/ STPM/ Matrikulasi dan program pra-U yang sewaktu dengannya hadir untuk mendapatkan informasi kemasukan ke UiTM. Di sini, mereka diberi taklimat ringkas berkenaan kursus-kursus yang terdapat di seluruh sistem UiTM dan seterusnya membantu mereka memilih bidang yang layak dan diminati.