Pengaruh influencer terhadap jualan makanan - Harun, Rabitah; Abd Rahman, Nurul Hayani (Malaysian Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), 2024)
Produk makanan viral kian mendapat tempat dihati rakyat Malaysia dengan kekerapan promosi di media sosial oleh influencer yang hebat. Pada 25 – 28 Februari yang lalu, telah berlangsung dengan jayanya satu lagi edisi karnival yang dianjurkan oleh salah seorang influencer terkenal dalam penerokaan makanan viral di negara kita. Beliau yang sangat dikenali di media sosial sebagai ‘Kak Nab’ telah berjaya menganjurkan Fantastic Food Fest 3.0 by Kak Nab di perkarangan Aman Jaya Mall, Sungai Petani, Kedah. Festival kali ini telah mendapat sambutan yang sangat luar biasa daripada kalangan warga penduduk di Negeri Kedah khasnya, serta penduduk di sekitar wilayah utara amnya.