Bengkel TOT Misi Akademik JSG 2024 - Abdullah, Ainnie Rahayu; Mokhtar, Marina (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2025)
Pada 24 Mei 2024, satu Bengkel Train of Trainer (TOT) Misi Akademik JSG telah diadakan yang bertujuan untuk menambahkan pengetahuan pensyarah dan staf JSG berkenaan program yang ditawarkan oleh Fakulti Sains Gunaan (FSG) termasuk program Pra-Sains dan Pra-Sains STEM C & Sastera. Sesi ceramah yang bermanfaat ini telah disampaikan oleh ChM Marina Mokhtar selaku Ketua Misi Akademik JSG dan Puan Suhaiza Hasan selaku Koordinator PPT UiTMCPP. Program ini juga diadakan sebagai persediaan untuk Ekspo Selangkah ke UiTM pada 1 & 2 Jun 2024 kelak. Ahli jawatan kuasa MIsi Akademik JSG terdiri daripada ketua misi akademik yang turut menjadi ahli misi akademik UiTMCPP dan tiga orang AJK yang membantu menyediakan bahan-bahan pameran. Para pensyarah JSG pula adalah dilantik secara adhoc sebagai fasilitator dan pemudah bicara semasa pameran misi akademik di adakan.