Kuala Lumpur 0 km - Zainal Abidin, Rabiatul Alawiyah; Rahim, Kamal Fahrulrazy; Md Lazan, Rohanizan (Malaysian Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), 2024)
Kuala Lumpur, ibu kota bagi tanah tumpah darahku Malaysia. Tempat aku dilahirkan dan dibesarkan. Kuala Lumpur telah banyak berubah. Dahulunya merupakan kawasan perlombongan bijih timah pada tahun 1857 dan kini sudah menjadi sebuah kota metropolitan yang sibuk dan padat dengan pembangunan. Ramai anak muda yang datang dari segenap pelusuk negara ini mendapatkan punca rezeki di Kuala Lumpur. Pada suatu Jumaat, aku membawa keluargaku ke Dataran Merdeka. Tercari-cari tempat letak kereta yang bersesuaian, aku membuat keputusan untuk memakirkan kereta di bawah Dataran Merdeka. Walaupun tempat letak kereta ini sangat terhad, namun ia dapat melindungi kereta dengan selamat serta terlindung dari cuaca yang panas mahupun hujan.