Kedai Kak Chah - Ismail, Normala; Khalid, Mohamad Kamil Ariff (Malaysian Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), 2024)
Nama pemilik Kedai Kak Chah adalah Siti Habshah Abd Kader yang lebih mesra dengan panggilan Kak Chah. Kedai Kak Chah menjual pelbagai kerepek dan makanan sejuk beku di Felda Lakum, Lanchang, Pahang. Namun, produk popular kedai beliau adalah kerepek jejari. Sejak dari zaman persekolahan, Kak Chah telah menunjukkan minat berniaga dengan menjual kerepek jejari pedas bersira cili. Yang menariknya, kerepek ini dihasilkan oleh beliau sendiri tanpa bantuan sesiapa. Beliau berasa sangat teruja apabila melihatkan hasil air tangannya laris dan habis terjual pada setiap hari, terutamanya dalam kalangan rakan-rakan termasuk guru-guru sekolah. Bertitik-tolak daripada ini dan mula berasa seronok memperoleh wang saku, beliau mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan secara serius.