Minda bahagia - Wan Musa, Wan Mardiana; Adenan, Nur Dalila; Mohd Said, Nur Shafini; Omar Ali, Siti Rapidah; Abdul Manaf, Suhaily Maizan (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Mendengar perkataan bahagia sahaja kita sudah boleh tersenyum dan membayangkan kegembiraan. Menurut Dewan Bahasa dan Pustaka, bahagia bermaksud suasana tenang dan aman, aman damai serta gembira. Sebagai contoh, "maka hiduplah mereka berdua dengan aman". Bahagia juga membawa erti berbahagia beruntung, kesenangan hidup, kemujuran, keberuntungan.