Apa yang anda perlu tahu tentang penyakit batu karang - Ismail, Fathiyah; Harun, Nur Syikri; Hamzah, Siti Fatimah Mardiah; Azlan, Nik Noor Afizah; Abdul Manaf, Suhaily Maizan; Affandi, Salwani; Mohamad Azmin, Nur Azwani; Abdullah, Sholehah (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Saya terpanggil untuk berkongsi berkenaan penyakit batu karang ini kerana saya sendiri mengalaminya hampirdua bulan yang lalu. Bermula dengan sakit di bahagian perutdan bahagian pinggang sebelah kiri, mengundang kepada beberapa siri pemeriksaan di klinik dan hospital. Akhirnya, jawapan ditemui, batu karang telah ditemui di dalam buah pinggang kiri dan saya telah disarankan oleh doctor pakar untuk menjalani pembedahan bagi mengeluarkan batu tersebut.