Misi akademik UiTM di Betong - Abang, Mohamad (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Objektif utama Misi Akademik ini ialah untuk memberi matklumat tentang program-program yang ditawarkan di UiTM dan mendapatkan seramai mungkin colon pelajar baru. Antara aktiviti yang diadakan ialah sesi kaunseling dan pameran.