Tarikan Rimba Bandar Bukit Bauk - Jusoh, Zuraini; Omar Ali, Siti Rapidah; Mohd Zin, Mazratul Firdaus; Mat Rashid, Kartini (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Rimba Bandar Bukit Bauk terletak di daerah Dungun, Terengganu. Kedudukannya adalah antara laluan utama menghubungkan daerah Dungun dan kawasan perindustrian petroleum Kerteh. Laluan ini juga merupakan laluan utama ke Pantai Timur sebelum kewujudan Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT 2).