Coretan pengalaman menyertai acara larian di Karnival Sukan Staf UiTM (KARiSTA) 2025 - Mohamad Ramli, Ahmad Azman (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2025)
KARiSTA ialah acara sukan dwitahunan khas untuk kakitangan dan pesara UiTM, dan edisi kelapan pada 24–30 Ogos 2025 telah berlangsung di UiTM Cawangan Perlis. Sebanyak 22 acara sukan dipertandingkan dengan penyertaan 15 kontinjen UiTM seluruh Malaysia, dan buat pertama kalinya, para pesara daripada Persatuan Pesara UiTM turut dijemput menyertai acara tersebut.