Edisi Khas Sempena Penganugerahan Ijazah Kehormat Doktor Undang-Undang Kepada YAB Pehin Sri Hj Abdul Taib Bin Mahmud : Istiadat Konvokesyen ke-79 : Dewan Tuanku Canselor, Universiti Teknologi MARA : 9 – 19 November 2013 / Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM, 2013)
Mengandungi Falsafah, Visi, Misi, Objektif Dan Moto, Logo Uitm, Cokmar, Tombak Agung,Keris Agung, Latar Belakang Uitm, Senarai Penerima Ijazah Kehormat Uitm, Ceritera Seorang Pemimpin, Coretan Lembaran Hidup Penin Hj Abdul Taib Mahmud, Tirai Kajayaan Pehin Sri Hj Abdul Taib Mahmud, Kembara Ulung Seorang Strategis, Lembaran Kerjaya Politik, Politik Pembangunan Pehin Hj Abdul Taib Mahmud, Aspirasi Pentadbiran Islam Pehin Hj Abdul Taib Mahmud, Wahana Ilmu Sebagai Curahan Pembangunan Modal Insan, Pengiktirafan Sebuana, Jawatankuasa Induk dan Sidang Redaksi.