Pelajar FSPPP UiTM Sarawak terima anugerah MITI - Md Ali, Saiful Anwar (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2015)
Satu pertandingan menulis esei di peringkat nasional telah diadakan oleh pihak Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) di Kuala Lumpur bagi mendapat pandangan dan idea untuk membentuk komuniti ekonomi ASEAN pada masa akan datang. Ini selaras dengan keperluan Malaysia yang akan menjadi pemimpin kepada ASEAN pada tahun 2015. Amal Amilla binti Sahat dan Kisna Meena anak Mary dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi (FSPPP) UiTM Sarawak telah mendapat penganugerahan khas dalam pertandingan tersebut. Hadiah yang berupa sijil penghargaan serta wang tunai RM 1000.00 telah disampaikan oleh Timbalan Menteri MITI, Y.B. Datuk Ir Hj Hamim Samuri dan juga Y.Bhg Datuk Dr Rebecca Fatima Sta Maria selaku Ketua Setiausaha MITI.