Teknik pemasaran memikat hati online users - Harun, Nur Syikri; Ismail, Fathiyah (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Apabila melibatkan perniagaan online, para pemasar Internet tidak dapat lari daripada menggunakan strategi pemasaran tertentu. Dalam memasarkan produk dan perkhidmatan di pasaran online, pelbagai cara digunakan oleh Internet marketers (pemasar-pemasar Internet). Seperti diketahui umum, pelbagai platform media sosial seringkali digunakan oleh peniaga-peniaga online untuk memuat naik iklan-iklan mereka dan menulis ayat- ayat jualan mereka. Tidak kurang juga ada yang menggunakan pentas jualan secara 'live' menerusi media sosial untuk menstrim pemasaran mereka menggunakan Facebook Live, YouTube Live, TikTok, Instagram, dan sebagainya