Pekerja berdaya maju adalah penting untuk prestasi yang mampan - Ali, Noor Malinjasari; Borhanuddin, Rahayu Izwani; Mokhlas, Hasmi; Mohamed Nor, Raslina; Hamzah, Siti Fatimah Mardiah; Mat Salleh, Suzila (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Tenaga kerja adalah aspek penting dalam konsep prestasi kerja yang mampan. la berguna untuk memahami bagaimana kesihatan pekerja, kesejahteraan dan prestasi adalah berkaitan dengan produktiviti jangka panjang dan berdaya maju (Van et al. 2015). Pelbagai tafsiran mengenai terma berdaya maju yang digunapakai, antaranya merujuk kepada perwatakan yang rancak dan meriah, boleh bertahan dengan cabaran, mempunyai kapasiti dan keupayaan untuk berkembang dan yang boleh membezakan antara yang bernyawa dengan yang tidak bernyawa. Berdaya maju juga dikaitkan dengan jasmani dan rohani yang cergas.