Tindakbalas pelabur terhadap syarikat PN17 dan GN13 - Abu Samah, A’tiqah Rashidah; Abdul Ghani, Roseziahazni; Mohamad, Zuraida; Yusof Ali, Noorhayati; Ahmad, Zuriyati (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2022)
Antara isu panas kebelakangan ini berkaitan berkaitan dengan kerugian besar syarikat-syarikat yang diapungkan di Bursa Malaysia. Syarikat yang pada suatu masa dahulu merupakan syarikat yang mempunyai nilai pasaran tinggi seperti Serba Dinamik Holdings Berhad dan Airasia X Berhad contohnya akhirnya terpaksa akur dengan situasi global dan gagal mengekalkan prestasi cemerlang.