Lawatan Penolong Naib Canselor (Keusahawanan) dan sesi libat urus bersama MASMED UiTM Johor - Jaini, Azila (Malaysian Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), 2025)
Artikel ini menyoroti inisiatif strategik Akademi Pembangunan PKS dan Keusahawanan Malaysia (MASMED) dalam memperkasakan agenda keusahawanan institusi menerusi pelaksanaan Sesi Libat Urus (SLU) bersama pengurusan Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Johor. Perbincangan ini memfokuskan kepada penyelarasan hala tuju dasar, penilaian fasiliti sokongan seperti Koridor Keusahawanan dan The Port, serta perangkaan pelan tindakan kolaboratif antara pusat tanggungjawab (PTJ) dan Pejabat Penolong Naib Canselor (Keusahawanan). Program ini berfungsi sebagai platform kritikal bagi mendapatkan maklum balas pengurusan, memperjelas peranan entiti, dan membangunkan kerangka kerja aktiviti yang komprehensif serta berimpak tinggi. Hasil daripada sesi ini menekankan bahawa sinergi berterusan antara kampus cawangan dan pengurusan induk adalah elemen vital dalam usaha melahirkan graduan yang holistik, berdaya saing, dan mampu menyumbang kepada pembangunan ekonomi negara melalui pembudayaan keusahawanan.