Teks Ucapan Sempena Istiadat Konvokesyen UiTM ke-79 : 9-19 November 2013 : Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM / Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM, 2013)
Mengandungi titah tuanku canselor,Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong Al-Mutasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Sultan Abdul Halim Muadzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah; diikuti dengan kata aluan Naib Canselor UiTM, Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar; Ybhg Tan Sri Dato' Seri Utama Arshad Ayub (Pro-Canselor UiTM); Ybhg Tan Sri Datuk Seri Panglima Dr. Abdul Rahman Arshad (Pro-Canselor UiTM); Ybhg Tan Sri Dato' Sri Sallehuddin Mohamed (Pro-Canselor UiTM) dan Ybhg Tan Sri Nuraizah Abdul Hamid (Pro-Canselor UiTM).