Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) Zon Tengah - UiTM, InQKA (Institut Kualiti dan Pengembangan Ilmu (InQKA), 2022)
Konvensyen Kumpulan Kreatif dan Inovatif (KIK) dianjurkan bertujuan untuk memberi penghargaan dan pengiktiratan kepada staf-staf yang terlibat dengan KIK untuk membuat pembentangan dan persembahan kumpulan mengenai projek yang dijalankan. Bagi tahun 2022, Fakulti Sains Gunaan telah dipilih untuk menjadi tuan rumah bagi Konvensyen KIK Peringkart Zon Tengah 2022 secara atas talian.