Genggam telefon, genggam ilmu: poket ajaib semua golongan - Abdul Rahman, Normaziah; Yusof, Rozianiwati; Aziz Fadzillah, Nor Azlina; Hashim, Norhafizah; Mohd Yunus, Sri Yusmawati (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2025)
Telefon pintar kini mengubah cara manusia belajar, bekerja, berhubung dan mendapatkan maklumat, ibarat “poket ajaib” yang menawarkan ribuan aplikasi berguna di hujung jari. Ungkapan Genggam Telefon, Genggam Ilmu menggambarkan betapa luas manfaatnya, namun penggunaannya berbeza mengikut usia—kanak-kanak menggunakannya untuk pembelajaran menyeronokkan, remaja untuk mengukuhkan pelajaran, dewasa sebagai pejabat mini, dan warga emas untuk menjaga kesihatan serta kekal berhubung dengan orang tersayang.