Webinar exploring Artificial Intelligence (AI) in transforming university learning: challenges and opportunities - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Bahagian Korporat dan Kolaborasi (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2025)
Kecerdasan Buatan (AI) telah menjadi pemacu utama dalam revolusi teknologi global, membawa impak besar kepada pelbagai sektor, termasuk bidang pendidikan tinggi. Universiti kini berhadapan dengan perubahan dinamik dalam pendekatan pengajaran dan pembelajaran akibat penerapan teknologi AI yang semakin meluas. AI bukan sahaja membantu meningkatkan keberkesanan proses pengajaran, tetapi juga membuka peluang untuk memperibadikan pembelajaran, meningkatkan aksesibiliti, dan memperkaya pengalaman pelajar.