Unit Jaminan Kualiti Dalaman: kelestarian akreditasi - UiTM, InQKA (Institut Kualiti dan Pengembangan Ilmu (InQKA), 2022)
UiTM telah dianugerahkan status swaakreditasi pada 2 Januari 2017 oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) yang melayakkan UiTM untuk mengakredit program akademiknya sendiri kecuali program-program di bawah badan profesional. Selaras dengan penganugerahan ini, Unit Jaminan Kualiti Dalaman (IQA) telah ditubuhkan pada tahun yang sama.