UiTM Sarawak mengadakan Program Masyarakat Penyayang bersama Rumah Kebajikan Kanak-kanak Batu 12 Kuching Sarawak - Kipli, Nur Aida; Ramakrishnan, Prabha; Maniam, Yuthandy; Abdullah, Norazlin; Jack, Suriani; Abg Samah, Aizimah; Chiew, Fei Ha (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2009)
Program Masyarakat Penyayang ini merupakan program tahunan bagi Fakulti Perakaunan semenjak 2007. Pengarah kampus UiTM Sarawak telah menyatakan keperluan pelajar UiTM untuk melibatkan diri mereka dalam program-program berbentuk khidmat masyarakat dan aktiviti pelajar yang lain sama ada dianjurkan oleh pihak Hal Ehwal Pelajar, Hal Ehwal Akademik dan universiti bagi melahirkan graduan model UiTM yang berkualiti dan bersahsiah baik.