E-inventori bahan panduan pengurusan rekod UiTM - Mohamad Ramli, Ahmad Azman; Samsudin, Noor Faraliza; Md Yatim, Norhidayu; Mohd Nasfi, Mohd Naim; Zainuddin, Intan Nurbaizura; Arshad, Izzatil Husna; Baharuddin, Kasmarini (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2023)
UiTM banyak menerbitkan bahan-bahan panduan digital berkaitan dengan pengurusan rekod dan arkib untuk dirujuk oleh kakitangannya. Bagaimanapun bahan-bahan tersebut sukar diakses kerana ia berada di pelbagai media sosial seperti di Website, YouTube, Facebook. dan ia tidak disenarai secara sistematik bagi memudahkan rujukan. Sehubungan dengan itu, objektif pasukan ini ialah menghasilkan produk berbentuk inventori digital yang menggunakan medium Portable Document Format (PDF) serta mampu menyenarai secara setempat dan sistematik bahan-bahan panduan berkaitan pengurusan rekod dan arkib yang diterbitkan oleh UiTM. Kesan positif penggunaan PDF ini ialah ia membantu kakitangan UiTM mengakses dan merujuk dengan cepat bahan-bahan panduan digital tersebut iaitu dengan cara menekan atau mengklik pautan yang disenarai di dalam PDF tersebut.