Bengkel Pengelasan Fail Terperingkat - Akir, Oriah (UiTM Sarawak, 2004)
Jawatankuasa Pengurusan Rekod UiTMCS telah mengadakan Bengkel Pengelasan Fail Terperingkat pada 17 Feb 2004 di bilik Sarjana UiTMCS. Bengkel tersebut telah dirasmikan oleh Pengarah Kampus, Prof. Madya Dr. Abdul Rahman Deen. Peserta-peserta kursus terdiri daripada Ketua Bahagian/Ketua Unit dan staf sokongan yang mempunyai akses kepada fail dan dokumen terperingkat. Penceramah-penceramah adalah pegawai-pegawai yang dijemput dari Pejabat Ketua Keselamatan Negara, Jabatan Perdana Menteri, Cawangan Sarawak. Peserta-peserta telah diajar mengenai prosedur dan tatacara untuk membuat pengelasan fail yang dikategorikan sebagai "Rahsia Besar", "Rahsia", "Sulit", "Terhad" dan "Terbuka".