Khidmat nasihat pengurusan rekod rasmi kerajaan / awam - Joseph, Corina; Pereira, Helen; Ramli, Atikah; Chiew, Fei Ha; Jack, Suriani; Abu Samah, Aizimah (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2007)
Tujuan taklimat dan lawatan ini adalah untuk meninjau keadaan Pengurusan Rekod Rasmi Kerajaan (Awam) agar selaras dengan kehendak-kehendak Akta Arkib Negara Malaysia (Akta 629), Arahan serta Pekeliling-pekeliling lainnya yang berkaitan. Selain daripada itu, lawatan berkenaan adalah untuk mengenalpasti serta berbincang mengenai permasalahan yang dihadapi oleh Jabatan-jabatan. Kerajaan/Badan-badan Berkanun Persekutuan Negeri Sarawak dalam hal Pengurusan Rekod (Perwujudan, Penggunaan dan Pemeliharaan Rekod).