Lawatan akademik pelatih-pelatih Institut Kemahiran MARA - Joseph, Corina; Pereira, Helen; Ramli, Atikah; Chiew, Fei Ha; Jack, Suriani; Abu Samah, Aizimah (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2007)
Tujuan lawatan ini adalah untuk memberi pendedahan kepada pelatih-pelatih dari segi pembelajaran yang berkaitan dengan Program Diploma Bangunan di UiTM Sarawak. Ketua Program, En. Mohamad Ezad Hafez b. Mohd Pahroraji memberi taklimat mengenai peluang yang ada bagi melanjutkan pelajaran dan kemudahan-kemudahan infrastruktur yang ada di UiTM Sarawak.