Sekalipun tiada di sisi, ibu sentiasa menjadi inspirasi - Abdullah, Aidil Adha (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Sukar untuk dibayangkan, bagaimana agaknya perasaan jika insan tersayang terutamanya yang kita panggil “ibu”, “mama”, “umi” atau “mak” kembali ke rahmatullah, hanya dua hari sebelum peperiksaan Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) berlangsung. Namun itulah yang dialami Nurshafiqah Yusrina Sharul Nizam tetapi berkat doa ibunya, Allahyarham Siti Radzeah Rahmat membuatkan Yusrina terus cekal dan kini dia boleh berbangga selepas berjaya menamatkan pengajian Diploma Komunikasi dan Media UiTM. Allahyarhamah ibunya juga merupakan seorang bekas wartawan di BERNAMA dan ia menjadi satu inspirasi buat Yusrina untuk meneruskan pengajian di peringkat ijazah dalam bidang kewartawanan di Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media, UiTM Shah Alam.