Ekspedisi Miri-Bintulu Fakulti Kej. Awam - Joseph, Corina; Pereira, Helen; Ramli, Atikah; Chiew, Fei Ha; Jack, Suriani; Abu Samah, Aizimah (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2007)
Di antara objektif utama ekspedisi ini adalah: a. membina jati diri dan mahasiswa yang berpengetahuan bagi melahirkan graduan yang berkualiti. b. membentuk dan melahirkan mahasiswa yang berketerampilan, berkemahiran, berpengalaman, berdaya saing ke arah menyahut cabaran masa depan. c. memupuk minat bakal graduan kejuruteraan awam untuk menceburkan diri dalam bidang industri gas dan minyak serta pembinaan.