Program Latihan Khidmat Negara di UiTMCS: feedback from trainees after 2 weeks - F. Seling, Tenning; Wee, Cindy; Akir, Oriah; Wan Hassan, Sharifah Zakiah; Ramakrishnan, Prabha; Pereira, Helen; Ghazali, Azlina (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2004)
Memaparkan maklum balas pelatih selepas dua minggu menyertai Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di UiTMCS. Secara keseluruhan, majoriti peserta memberikan pandangan positif terhadap program ini. Mereka menyatakan bahawa PLKN membantu membentuk disiplin, meningkatkan keyakinan diri, menguatkan fizikal dan mental, serta memberi peluang menimba pengalaman baharu dan berkawan dengan pelbagai kaum. Walaupun ada yang pada awalnya berasa sedih atau tidak berminat, selepas menyertai aktiviti mereka mula menikmati program tersebut dan menganggapnya sebagai pengalaman berharga yang wajar diteruskan untuk remaja masa kini.