Bengkel Peningkatan Kosa Kata Bahasa Arab sekitar Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Negeri Kedah. - Abd Rahim, Nadiah; Abdul Pisal, Nadhilah, Dr. (Institut Kualiti dan Pengembangan Ilmu (InQKA), 2024)
Research Interest Group Arabic language education (RIG ALE), UiTM Cawangan Perlis dengan kerjasama beberapa pihak iaitu Akademi Pengajian Bahasa (APB), UiTM Cawangan Perlis, bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat, Alumni dan Keusahawanan (PJIMA), Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Jerlun, SMKA Yan dan SMKA Sik telah menganjurkan bengkel peningkatan kosa kata bahasa Arab. Melalui program kolaborasi ini, para penceramah yang terdiri daripada pensyarah bahasa Arab APB UiTM Cawangan Perlis telah berkongsi kepakaran bahasa Arab mereka dengan memberikan pendedahan secara langsung mengenai strategi pembelajaran kosa kata bahasa Arab.